Stay Confident, Slim & Active
Cart 0

KURUS CEPAT DENGAN PAKAI KORSET

Currency Converter

Kurus, ramping dan slim menjadi idaman setiap wanita dan majoriti lelaki di dunia. Sesiapa pun pasti tertawan dengan bentuk badan yang membentuk ramping umpana ombak yang menggiurkan. Runtuh hati ini bila melihat body yang cantik dan mantap. 

Korset adalah antara pakaian khas utk mereka yang ingin kurus dan mendapatkan bentuk badan yang cantik .

Nak beli korset seperti Premium Beautiful Korset, Korset Sajat, Korset Elken, Korset Cosway di Malaysia untuk kurang dan bentukkan badan? Bacalah ulasan ini sebelum melaburkan beribu-ribu ringgit.

Korset merupakan pakaian yang direka khas untuk membuat perut, pinggul malahan dada wanita tampak lebih kecil dan tubuh kelihatan seperti langsing bagi si pemakainya. Ia telah digunakan berabad lama dahulu terutamanya di dunia fesyen. Persoalan yang sering timbul oleh orang ramai tentang penggayaan korset adalah adakah ia berkesan untuk membuang lemak di badan dan dalam erti kata lain mengurangkan berat badan?

Baiklah mari kita lihat sendiri testimoni orang yang dah pakai.

 

Memang kalau kita buat2 kempeskan perut dengan tarik nafas, kita akan rasa tak selesa. Tapi bila kita pakai korset, hanya lebihan lemak yang lembek yang akan terhimpit, kita boleh lagi bernafas macam biasa. 

Korset design ini bahagian perut saja. Kalau anda yang beli korset jenis ini mestilah ada tulang. Pastikan ada spring pada tulang tu dan boleh membentuk bahagian belakanag anda. 

Ada juga yang memilih pakai girdle saja untuk dapatkan grip terutama bahagian pinggul, perut dan paha. 

Cantikkan body anda dengan pakai korset. Jadi lemak yang berlebihan itu dapat dihilangkan dengan pantas. 

Sebelum memilih korset yang sesuai lebih baiklah kita tahu apa sebenarnya masalah kita. Bentuk badan yang bagaimana yang kita nak. Lemak tertumpu di bahagian mana? Pinggang? Paha? Lengan?

Antara korset yang di cari adalah korset berlengan. Korset berlengan ala primadonna ini sangat popular kerana materialnya yang elastik dan melekat pada badan. Korset jenis ini disarankan pada mereka yang nak nampak mantap seluruh badan secara serentak. Jadi pilihlah korset primadonna.

Jangan kata perempuan saja, lelaki pun nak nampak kurus dan macho. Lebih-lebih lagi zaman sekarang ni, nak pikat perempuan pun nak kena ada konfiden. Nak buat sales, nak cari client, nak pikat pompuan kaya? ehehe. Duit tak ada at least asset ada, body macho berketak kan. Cubalah pakai girdle atau korset men. 

Perut buncit boleh terus nampak macho tough berketak huhuhuhu. 

Ada orang lepas beranak, besar di bahagian pinggul, pinggang kecik tapi pinggul tu tiba-tiba membesar sebab peralihan tulang. Jadi korset ni dapat membentuk kembali bentuk badan yang sebelum beranak. 

 

Korset jenis singlet ni, adalah antara kegemaran wanita yang pentingkan kecantikan tubuh badan. Apa salahnya spend duit utk naikkan konfiden diri.

Walaupun punyai bentuk badan ala lelaki. Sajat Pakai korset sajad secara berterusan boleh juga membentuk badan dan pinggang yang ramping. Antara ramai yang menggemari korset sajat suka pada pemakaian bengkung. Jadi para wanita sememangnya ada bentuk tersendiri pun boleh dapatkan bentuk badan ala sajat sajad yang menarik dan ramping dengan lebih pantas dan mudah hanya dengan pakai korset secara berterusan dan konsisten. 

 

Ada juga yang memilih korset Jamu Jelita yang punyai herba untuk mempercepatkan proses penghilangan lemak. Korset Jamu Jelita juga adalah antara korset yang laris di pasaran. Ini kerana kelaianya yang meletakkan jamu di dalam korset. 

 

Kalau ada duit lebih, apa salahnya beli korset yang harga ribuan ringgit. Hasilnya badan akan jadi lebih ramping dan yang paling penting ramai orang suka pada korset elken adalah kerana korset elken ini selesa di pakai. Orang yang punyai berat badan 150kg pastinya sukar nak cari size yang sesuai, korset elken. 

Ada juga memilih korset Cosway yang berikan material yang sedap di pakai. Ada 2 pieces dan juga ada yang sekali sarung. Korset Cosway boleh didapati di outlet Cosway dan juga agen korset Cosway. 

Pilihlah korset yang sesuai dan dapat menyelesaikan masalah anda dengan pantas dan selamat. 

 

Dherbs juga mengeluarkan korset mereka tersendiri. 

Mengapa Nak Pakai Korset? Alamak! rimas betul nak pakai korset ni.
Rasa tak selesa nak pakai banyak lapisan tau!.
OK hakak faham semua orang akan rasa camtu, tapi kalau sis dah tahu apa kelebihan pakai korset, sis akan pakai sebab …
1) Pakai korset berikan bentuk badan yang cantik
Bayangkan bagaimana penampilan dan cara sis tengok cermin nampak lebih ramping, seksi, slim pasti terasa terangkat konfiden bila nak berdepan dengan orang. Bentuk badan yang cantik akan buatkan sis rasa lebih disayangi oleh lelaki.

2) 100% lelaki akan tertarik pada wanita yang ramping dan punyai bentuk badan yang menawan. Itu Fakta bukan auta. Ya, jadi bersedialah dari aspek mental kalau orang yang korang sayang tu pergi ke wanita yang lebih seksi tubuhnya.

3) Pakai korset akan membentuk pinggang agar kelihatan ramping dengan pantas.
Kompresi di bahagian perut yang kosong akan buatkan sis tak rasa nak makan dan badan terasa ringan. Kompressi atau ikan di bahagian pinggang akan membentuk lemak agak mengecil. Bayangkan lemak yang berlemdir dan lembek tu kalau di tekan akan lebih cepat mengecil menjadi molekul halus dan akhirnya akan terhapus dengan aktiviti gerakan.

4) Korset dapat membentuk paha anda agar lebih mengecil dan seksi. Ada ramai wanita yang mengalami masalah paha dan punggung yang besar terutama selepas bersalin. Bentuk badan yang tidak sekata, juga disebabka kurang bersenama dan banyak duduk di hadapan komputer. Jadi untuk mengembalikan bentuk badan, kompressi dibahagian paha adalah perlu. Korset dapat berikan paha yang menawan dan kecil. Jadi sis tak ada masalah nak pakai jeans, dan apa saja seluar akan muat tau.

5) Bentuk payudara yang jatuh akan terangkat.
Design korset terkini akan buatkan payudara sis agar nampak lebih anjal, montok dan bulat. Maka lebih seksi. Kalau sis biarkan saja, bentuk paydara akan mengendur dan menjadi seperti buah papaya. Tak cantik tau.
Ok selamat mencuba.

Namun begitu memang ada kelemahan korset juga boleh

  • Ketidakselesaan untuk bernafas – penggunaan yang berpanjangan boleh menyebabkan tahap oksigen yang rendah dalam badan, sehingga menyebabkan keletihan, pening dan mual.
  • Terjadinya kompresi atau tekanan terhadap rongga dada yang dapat mempengaruhi organ dalaman seperti hati,paru-paru dan jantung.
  • Penyebab kepada chlorosis (greensickness)  iaitu kulit menjadi putih kehijauan yang disebabkan oleh adanya gangguan pada hempedu.
  • Kelainan bentuk fizikal tubuh misalnya tekanan pada perut akan terjadinya benjolan di bahagian tubuh yang lain

Pemakaian korset bukanlah alat untuk membakar lemak atau sebagainy tapi mungkin ia dapat kurangkan kemampuan makan berlebihan dan ilusi bentuk badan yang lebih “cantik”.



Older Post Newer Post


Leave a comment